אחד הטרנדים הלוהטים בעולם הקולינרי הישראלי הוא פודטראק. מדובר במשאית אוכל שאפשר להעמיד במקומות שונים עם כמה מנות נבחרות ופוטנציאל אינסופי לחדשנות וחוויה מהנה. אז אם גם אתם שוקלים לפתוח פודטראק, אנחנו כאן כדי לספר לכם על התהליך והעלויות הכלולות.
תהליך פתיחת פודטראק
אולי חשבתם שכל מה שצריך הוא לרכוש משאית ולהביא לתוכה ציוד, אבל אתם תצטרכו קצת יותר מזה. התהליך כולל מספר שלבים, וכל אחד מהם הוא חשוב ביותר. קודם כל, כמובן שאתם צריכים לבחור את הקונספט של הפודטראק ומה שתגישו בו. זה יכול להיות כל סוג של אוכל- ממנות רחוב ידועות ועד לתבשילים ביתיים של סבתא שלכם.
חשוב שתרכיבו תפריט שהוא מצד אחד מספיק מגוון כדי להתאים לאנשים עם העדפות שונות, אבל מצד שני לא מצריך מכם לרכוש יותר מדי מוצרים כדי לתחזק את הדוכן. הדבר הבא שצריך לעשות הוא לחשוב איפה אתם רוצים למקם את המשאית. המון אנשים בוחרים ללכת על מקומות בטבע, לאורך הכביש או לצד אטרקציות גדולות שאין בהן המון מקומות לאכול בהם.
אחרי שיש לכם את שני אלה, הגיע הזמן לתכנן את המשאית עצמה- מה יהיה בה מבחינת ציוד, איך היא תהיה מעוצבת וכדומה. לאחר מכן חשוב להגיש בקשת רישיון לפודטראק. לממשלה ולרשויות המקומיות יש מספר חוקים לאיפה ניתן למקם פודטראק, ואיך העסק יכול להתנהל, לצד תקנות בריאותיות שיש לשמור עליהן. לכן חשוב להגיש את כל המסמכים הנדרשים- ולהיעזר גם באנשי מקצוע בעת צורך.
עלויות הכרוכות בהפעלת פודטראק
אז עכשיו אחרי שהבנו מה כולל התהליך, הגיע הזמן לענות על השאלה החשובה- כמה זה עולה? אז זה בטח לא יפתיע אתכם שעלויות הפעלת פודטראק משתנות בהתאם לסוג המשאית, האוכל שאתם מוכרים ועוד. נתחיל עם מה שנשאר קבוע – רישוי העסקים לפודטראק. זה עולה כ-8500 ₪ ומדובר בהשקעה חד פעמית. מבחינת עלויות השכירות, למזלכם אין שום עלות וזהו אחד מהיתרונות של פודטראק.
אתם כן תצטרכו לשלם אולי להשכרת השטח, תלוי היכן בחרתם להציב את המשאית. עלות גדולה נוספת היא עלות המשאית עצמה, וזה יכול לעלות בין 70 אלף שקל עד ל-200 אלף שקל. משאיות קטנות יעלו פחות ומשאיות גדולות יותר יעלו יותר בהתאמה.
עלות נוספת היא הציוד שתרכשו למטבח, כולל המקררים, הדלפק ועוד. זה יכול לעלות לכם כמה עשרות אלפי שקלים, תלוי באיזה סוג ציוד אתם צריכים לתפריט. בנוסף יש את הוצאות החשמל, תשלום לאנשי הצוות, עיצוב וברנדינג של המשאית. בכללי אפשר להגיד שהפתיחה הראשונית יכולה לעלות כ-150 אלף שקל בממוצע.
לסיכום
הקמה של פודטראק היא תהליך שכולל מספר שלבים ודורש מכם השקעה כספית ראשונית לא קטנה, אבל מדובר בפרויקט מתגמל מאוד שיש לו יתרונות רבים עבור חובבי הקולינריה.