תקופת ההיריון ידועה כממושכת ודורשת מעקב רפואי קפדני וצמוד כדי להבטיח שהעובר והאם יהיו במצב בריאותי תקין ככל הניתן.
כידוע, מדובר בהליך מורכב שעשוי להביא לא פעם למצבים של רשלנות מצד הצוות הרפואי.
לאחרונה שמענו על לא מעט מקרים של רשלנות בהריון.
הדבר גרם לנו לצאת ולבדוק מהן העילות לתביעת פיצויים בעקבות רשלנות רפואית בהריון.
חזרנו בסופו של דבר עם הממצאים הבאים:
-
רשלנות רפואית בעקבות הנחיות והסברים שניתנו או שלא ניתנו בהיריון
הצוות הרפואי צריך למסור לאישה ההרה מידע רב שחשוב שהיא תדע. לא כל אישה מודעת לכל הפרטים לעומק. לכן, על הרופא או אחות ההיריון לצאת מנקודת הנחה כי יש למסור לאישה את כל המידע המקיף בתחילת ההיריון. מדובר בין היתר בהנחיות וההוראות הבאות:
- נטילת תוספי תזונה (ברזל, חומצה פולית) וכו'
- הקפדה על תזונה בריאה
- הימנעות מצריכה של אלכוהול, סמים וסיגריות
- איסור על נטילת תרופות מסוימות במהלך ההיריון
- הימנעות ממאמץ פיזי ועוד
במצב שבו האישה לא קיבלה את ההוראות הללו או שקיבלה אותן באופן חלקי שאינו ברור כלל – עליה לשוחח עם עורך דין לרשלנות רפואית בהיריון מכיוון שיש לה עילה לתביעה.
-
רשלנות רפואית במעקב ההיריון
לרופא המטפל יש תפקיד חשוב בכל הנוגע למעקב ההיריון. הוא אחראי לבדוק שההיריון מתנהל באופן תקין ולבחון האם יש בעיות או סיכונים שדורשים בירור מקיף. לעיתים יש צורך לבדוק אם ישנה מצוקה עוברית, היפרדות שליה וכו'. ניתן לאבחן את הדברים הללו בעקבות בדיקות שגרתיות שהאישה צריכה לעבור. כדי שהיא תוכל לבצע את הבדיקות, על הרופא למסור לה הפניות אליהן. מדובר בין היתר בבדיקות הבאות:
- אולטרסאונד
- בדיקות דם
- חלבו עוברי ועוד
במידה והרופא אינו מפנה את האישה לבדיקות אלו, הדבר ייחשב לעילה לתביעה לפיצויים. כך שהאישה יכולה לפנות בהקדם האפשרי אל עו"ד שמואל קשיוב שיוכל ללוות אותה בהליך המשפטי ויאפשר לה לקבל את הפיצויים המגיעים לה.
-
פענוח רשלני של התביעה
עילה נוספת יכולה לבוא לידי ביטוי במידה והאישה ההרה אכן ביצעה את הבדיקות הנדרשות שצוינו לעיל והרופא ביצע פענוח רשלני של ממצאי בדיקה אחת או יותר. מצב שכזה עשוי להוביל ללידה של תינוק עם מומים ולעיתים אף לפגיעה באישה ההרה.
-
בדיקה שבוצעה באופן רשלני
במידה והפענוח של הבדיקות בוצעו באופן רשלני – תהיה לאישה עילה לתביעת פיצויים על רשלנות רפואית בהיריון. אם נציג אפשרות מוקצנת, אך כזו שקרתה בעבר. ניתן לומר כי פענוח רשלני מצד הצוות הרפואי של בדיקה עשוי להוביל להפלה של עובר בריא.
לסיום
אלו היו 4 העילות לתביעת פיצויים על רשלנות רפואית. אם חווית רשלנות שכזו, כדאי שתפני בהקדם לעורך דין שבקיא בנושא.